Haber

Beklenen teklif tartışılmaya başlandı.

ANKARA (İGFA) –Başörtüsü ve aile anayasasının değiştirilmesi önerisi TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.

Komisyon, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında toplandı. Müzakereler başlamadan önce konuşan Beyazıt, başörtüsünü yasaklayan bir yasa olmamasına rağmen Türkiye’de başörtüsü yasağının yıllardır uygulandığını söyledi.

Bunun sonucunda bir daha asla görülmeyecek mağduriyetlerin yaşandığını kaydeden Beyazıt, Türkiye’de başörtüsü yasağı ve bundan kaynaklanan herhangi bir hak mahrumiyeti olmadığını belirterek, “Bütün kadınlar başörtülü ve başörtülü. Başörtüsü açık olanların kamusal veya özel tüm temel hak ve özgürlüklerini kullanabileceklerini belirten Demir, “Bu konuda yasal bir düzenleme gündeme geldiğinde çözümün ancak anayasal düzeyde uygulanması gerektiği açıktır. Bu itibarla gündemimizde yer alan anayasa değişikliği teklifimizin de konuya anayasal güvenceler getirmesi açısından yerinde olduğu görülmektedir” dedi.

GRUP SÖZCÜ BAŞKANLARININ 60 YILLIK DÜellosu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi internet sitesinde Habere göre, teklif sahibi olarak komisyona bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Türkiye için çok önemli bir konuyu görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi. Artık mecliste, kamuda ve eğitim hayatında fiilen başörtüsü yasağı olmadığını söyleyen Zengin, tek temel çizgilerinin başörtüsü sorununu kapatarak bu masadan kalkmak olduğunu söyledi.

Bu arada CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Altay, Zengin’den konuşmasını tamamlamasını isterken Zengin, Altay’a “Yetmez devam ederiz. İnsaf, 60 yıldır bekledik” dedi. o cevapladı. Altay buna cevaben, “Bizim sayemizde oldu. 60 yıl beklediniz, cesaret edemediniz, bugün hep birlikte buradayız, sayemizde” dedi. dedim.

MHP Küme Başkan Yardımcısı Muhammed Levent Bülbül, “Anayasa değişiklik teklifinin 400’den fazla oyla geçeceğini anlıyorum” dedi. sözünü kullandı.

Özlem Zengin, “Altay Bey, teklifimize ‘evet’ diyeceğinizi buradan anlıyoruz” dedi. Altay, sözlerine “Belki bizimki diyebilirsin” dedi. o cevapladı.

Zengin, “Anayasa değişikliği için henüz bir teklifiniz yok. Yasa değişikliğine ‘hayır’ diyoruz” dedi. dedim.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği yönetim kurulu toplantısına HDP’li milletvekilleri katılmadı.

Toplantıda Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay, Yüksek Kurul Eğitim, Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Savunma Kurumu, Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurumu, Türkiye Meclisi Barolar Birliği, Memur-Sen, Türk-İş, KADEM gibi birçok kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve organizasyonlar yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu